Start de producţie al celui mai puternic V8 din istoria mărcii BMW – VIDEO

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2018 Știri auto

Motoarele celei mai dinamice variante a modelului BMW Seria 8 Coupé au început să fie construite la uzina din München. Motorul de 4,4 litri dezvoltă 390 kW/530 CP între 5500 şi 6000 rpm şi un cuplu maxim de 750 Nm între 1800 şi 4600 rpm. Este astfel cel mai puternic V8 pe care BMW l-a construit vreodată în producţia de serie.

Propulsorul foloseşte o combinaţie de tehnologii BMW. Aceastea include High Precision Injection, cu presiunea de injecţie crescută de la 200 la 350 bar, precum şi Duble-VANOS şi Valvetronic pentru controlul precis al supapelor de admisie şi evacuare. Sistemul dispune de două turbine TwinScroll (cu alimentarea separată de la câte doua grupe de doi cilindri pentru fiecare turbină) poziţionate în interiorul V-ului motorului.

Printre soluţiile folosite în premieră se numără şi pistoanele cu un înveliş de grafit, tehnologia Grafal-coating, pentru reducerea frecărilor interne. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide