Start de producţie al celui mai puternic V8 din istoria mărcii BMW - VIDEO

Motoarele celei mai dinamice variante a modelului BMW Seria 8 ...

Motoarele celei mai dinamice variante a modelului BMW Seria 8 Coupé au început să fie construite la uzina din München. Motorul de 4,4 litri dezvoltă 390 kW/530 CP între 5500 şi 6000 rpm şi un cuplu maxim de 750 Nm între 1800 şi 4600 rpm. Este astfel cel mai puternic V8 pe care BMW l-a construit vreodată în producţia de serie.

Propulsorul foloseşte o combinaţie de tehnologii BMW. Aceastea include High Precision Injection, cu presiunea de injecţie crescută de la 200 la 350 bar, precum şi Duble-VANOS şi Valvetronic pentru controlul precis al supapelor de admisie şi evacuare. Sistemul dispune de două turbine TwinScroll (cu alimentarea separată de la câte doua grupe de doi cilindri pentru fiecare turbină) poziţionate în interiorul V-ului motorului.

Printre soluţiile folosite în premieră se numără şi pistoanele cu un înveliş de grafit, tehnologia Grafal-coating, pentru reducerea frecărilor interne. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.