Startul oficial al producţiei primului vehicul integral hibrid Toyota în Europa

Ieri (28.06.2010) sa dat startul oficial producţiei noului model Toyota Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD), primul hibrid integral construit în Europa.

Startul oficial al producţiei primului vehicul integral hibrid Toyota în Europa Startul oficial al producţiei primului vehicul integral hibrid Toyota în Europa

Uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, Marea Britanie va produce noul model Toyota Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD) pentru a sprijini obiectivul european anual de vânzări, ce presupune o cifră de 30.000 de vehicule. Modelul va fi lansat în 32 de ţări europene, primele livrări către clienţi fiind programate în luna iulie a acestui an.

Didier Leroy, preşedinte al Toyota Motor Europe, a vorbit la superlativ despre calitatea şi puterea operaţiunilor grupului în Marea Britanie: "Regatul Unit s-a dovedit a fi un valoros partener de afaceri. Având aproape 20 de ani de experienţă în producţie, angajaţii TMUK continuă să ofere calitatea, eficienţa şi flexibilitatea necesare întâmpinării cerinţelor clienţilor noştri din Europa. Un nou capitol se deschide azi, odată cu devenirea Angliei, o sursă tradiţională în privinţa inovaţiei industriale, gazda procesului de producţie al primului vehicul integral hibrid din Europa."

Moştenirea sistemului Hybrid Synergy Drive îşi are rădăcinile în prima generaţie Prius, primul vehicul hibrid produs în serie, lansat în Japonia în 1997 şi în Europa în 2000, ce a stabilit un reper major în industrie în privinţa proiectării propulsoarelor şi a conceptului de mobilitate sustenabilă. Lanasarea modelului Auris echipat cu HSD este un pas major în privinţa distribuţiei tehnologiei integral hibride Toyota în întreaga gamă de automobile, în cel mai scurt timp posibil, până în jurul anului 2020.

Lider de clasă în privinţa consumului, modelul Auris echipat cu HSD prezintă o cifră de numai 3.8l/100km şi un nivel al emisiilor de CO2 remarcabil de scăzut, de numai 89g/km. În plus, modelul Auris echipat cu HSD generează cantităţi semnificativ mai mici de NOx şi PM emise decât vehiculele cu performanţe comparabile echipate cu propulsoare diesel.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.