Statele Unite se laudă cu cel mai mic preţ la combustibil din ultimii patru ani

La începutul lunii septembrie, preţul combustibilului în Statele Unite ale Americii va atinge un prag record pentru ultimii patru ani.

Statele Unite se laudă cu cel mai mic preţ la combustibil din ultimii patru ani Statele Unite se laudă cu cel mai mic preţ la combustibil din ultimii patru ani

Şoferii din SUA care îşi pregătesc deja maşinile pentru călătorii de Ziua Muncii, care va avea loc în prima luni din septembrie, se vor bucura de cele mai mici preţuri la carburant din ultimii patru ani, potrivit Asociaţiei Americane de Automobile (AAA), citată de Orlando Business Journal.

„Producţia record de petrol pune presiune asupra preţurilor”, a explicat Mark Jenkins, purtător de cuvânt al AAA. Preţul unui baril de petrol a fost vineri de 93,65 de dolari, cu 3,70 de dolari mai puţin decât preţul de săptămâna trecută şi cel mai scăzut nivel din ianuarie.

Preţul mediu în Statele Unite pentru un galon de benzină fără plumb obişnuită este de 3,44 de dolari (adică un litru de benzină costă 0,91 dolari sau 3 lei).  Preţul unui galon este cu 15 cenţi mai puţin faţă de medie preţului din Ziua Muncii din 2013. Preţul mediu în Florida este cu 22 cenţi mai ieftin faţă de preţul din Ziua Muncii de anul trecut.

Comparaţi asta cu preţul benzinei de la noi, de peste 6 lei pe litru, din care mare parte sunt taxe şi accize impuse de stat, deşi salariul mediu în România este incomparabil mai mic decât cel din Statele Unite, şi veţi avea măcar un răspuns la întrebarea „de ce merg lucrurile atât de prost la noi”...

Citeşte în continuare pe Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.