Statistici reale despre accidente mortale după consumul de (i)legale.

Autor: Alexandru Banu 28 dec. 2016 Știri auto
Statistici reale despre accidente mortale după consumul de (i)legale.

Treaba e simplă. La volan trebuie să fii treaz 1000%, fără să fi consumat nici măcar cafea prea multă. Orice te agită sau te deconcentrează, trebuie tăiat de pe listă înainte să te aşezi la volan. Cu mult timp înainte. Aşa că suntem total împotriva oricăror substanţe “ciudate” şi mai ales împotriva celor interzise strict prin lege. Nu pentru că rămânem fără carnet, ci pentru că putem să omorâm oameni. Şi asta ar trebui să vă facă să vă gândiţi de 100 de ori înainte să puneţi “las’ că merge un păhărel” sau “un fum nu are ce să-mi facă”. Universitatea din Columbia a făcut nişte cercetări pe o bază de date din 1985 până în 2014, furnizată de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

În statele în care consumul medial de marijuana e permis, numărul accidentelor mortale a scăzut cu 11%. Şi asta mai ales în segmentul de vârstă 15-44 de ani. Chiar dacă sună bine relaţionarea dintre accidente puţine şi marijuana, nu e clar că există o legătură. Cei mai mulţi consumatori de marijuana din motive medicale sunt exact peste acest prag de 44 de ani. Este adevărat însă că acolo unde marijuana este permisă într-o măsură, drogul circulă mult “mai” liber şi poate să ajungă la aproape oricine.

Conform Washington Post, acest studiu spune că oamenii care consumă marijuana conduc mai încet de frica poliţiei.

Altfel, în alte două state care au permis consumul medical de marijuana, s-a constatat o scădere a numărului de accidente în prima fază a aplicării legii, însă apoi a revenit la cota anterioară acest procent (California şi New Mexico)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide