Statul acordă ajutoare industriei auto din România

Statul româna aruncă un colac de 123 de milioane de euro industriei auto din România intrată destul de rău la apă, datorită crizei auto globale.

Statul acordă ajutoare industriei auto din România Statul acordă ajutoare industriei auto din România

Cabinetul Tăriceanu vrea să acorde o mână de ajutor, pe ultima sută de metri a mandatului, şi acordă 123 de milioane de euro pentru industria auto românească. Această valoare este însă destul de mică, în raport cu solicitările fabrcianţilor de automobile sau subansamble din România, doar Dacia şi Ford solicitând împreună 150 de milioane de euro.

Cei care au primit ajutoare de stat sunt Automobile Dacia, care va primi din partea statului suma de 15,4 milioane de euro şi furnizorii de componente auto Delphi Diesel Systems România (24,7 milioane euro), KS Atag România (27,9 milioane euro), Calsonic Kansei România (17,9 milioane euro) şi Honsel (37,4 milioane euro). Uzina de la Craiova nu a intrat în planurile de întrajutorare demarte de Stat.

Cel mai mare ajutor va fi acordat companiei Honsel, care va utiliza banii pentru o fabrică de producţie chiulase şi componente motoare, a cărei investiţie atinge valoarea de 104,7 milioane euro şi este programată pentru intervalul 2008-2012

Citeşte mai multe despre sprijinul financiar pentru industria auto pe www.gandul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.