Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV a ajuns în California şi va fi testat de guverantorul Arnold Schwarzenegger şi de oficialii statului California pentru un posibil uz în viitorul apropiat.

Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV Statul American California testează Mitsubishi i-MiEV

Reprezentanţa Mitsubishi Motors din America de Nord va da spre folosinţă două automobile Mitsubishi i-MiEV, Statului American California pentru evaluarea acestora în flota de teste. Această decizie a venit in urma interesului arătat de către Biroul Guvernatorului şi Departamentul de Servicii Generale din statul California de a include automobile electrice cu emisii poluante zero, cum este modelul i-MiEV, în flota de vehicule a statului California.

În timpul conferinţei de presă, Guvernatorului Schwarzenegger i s-a prezentat modelul Mitsubishi i-MiEV, timp în care acesta s-a familiarizat cu comenzile automobilului. El le-a explicat ziariştilor că automobilele electrice sunt necesare pentru a susţine un sistem de transport nepoluant în Statul California.

Prin această oportunitate, comitetele din Legislatura Statului California vor câştiga experienţă astfel încât să propună construcţia unei infrastructuri pentru automobilele electrice.

Mitsubishi i-MiEV este comercializat în Japonia din luna iulie a anului 2009. Este un automobil eficient, propulsat de un motor electric şi poate transporta patru adulţi. Bateriile pot fi încărcate de la o priză normală.

Statul California va evalua modele i-MiEV în specificaţie japoneză cu volan pe partea dreaptă. Mitsubishi Motors plănuieşte introducerea unui model electric pentru piaţa americană în 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.