Statul restituie diferenţele la taxa auto

Statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită până în prezent şi noua taxă de poluare ce va intra în vigoare din luna iulie a acestui an. NU ESTE O PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE spun guvernanţii.

"Taxa rezultată ca diferenţă între suma achitată de contribuabil în perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008, cu titlu de taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, şi cuantumul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pe poluare pentru autovehicule se restituie pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în proiectul ordonanţei de urgenţă privind taxa de poluare obţinut de MEDIAFAX.

Deocamdată, nu se precizează procedurile de restituire a sumelor  adiţionale, acestea urmând să fie stabilite în termen de 90 de zile de la data când această ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial.

Demersul de restituire a taxei auto ar putea fi însă destul de complicat mai ales în cazul automobilelor cu o vechime mai mare, care trebuiesc apreciate în funcţie de emisii .

Valoarea în lei a taxei va fi determinată pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.