Statul restituie diferenţele la taxa auto

Autor: Cosmin Iordache 01 apr. 2008 Știri auto
Statul restituie diferenţele la taxa auto

"Taxa rezultată ca diferenţă între suma achitată de contribuabil în perioada 1 ianuarie 2007-30 iunie 2008, cu titlu de taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, şi cuantumul rezultat din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pe poluare pentru autovehicule se restituie pe baza procedurii stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în proiectul ordonanţei de urgenţă privind taxa de poluare obţinut de MEDIAFAX.

Deocamdată, nu se precizează procedurile de restituire a sumelor  adiţionale, acestea urmând să fie stabilite în termen de 90 de zile de la data când această ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial.

Demersul de restituire a taxei auto ar putea fi însă destul de complicat mai ales în cazul automobilelor cu o vechime mai mare, care trebuiesc apreciate în funcţie de emisii .

Valoarea în lei a taxei va fi determinată pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide