Stella este prima maşină de familie alimentată cu energie solară

O echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda, susţine că a creat prima maşină de familie alimentată cu energie solară, denumită Stella.

Stella este prima maşină de familie alimentată cu energie solară Stella este prima maşină de familie alimentată cu energie solară

Stella este numele primei maşini de familie alimentate cu energie solară. Cel puţin aşa susţin creatorii săi - un grup de studenţi de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda – care spun că rodul muncii lor reprezintă primul vehicul solar care poate transporta patru persoane.

Stella are o lungime de 4,5 metri şi o lăţime de 1,65 metri, iar panourile solare amplasate pe acoperişul maşinii asigură, împreună cu o baterie, o autonomie de cel puţin 600 km. Cel mai probabil, această valoare este dependentă de vreme, fiindcă dacă soarele nu e pe cer, atunci panourile solare nu produc curent electric.

Chiar şi aşa, însă, studenţii din Solar Team Eindhoven (ETS) îşi vor încerca norocul cu Stella în cadrul competiţiei Solar Challenge, care se va desfăşura în luna octombrie în Australia. Aici, maşina de familie a olandezilor va trebui să parcurgă un total de 3.000 km împărţiţi în patru probe de aproximativ 750 km fiecare.

Video:

Ce spuneţi: acesta e viitorul transportului auto personal?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.