STI şi EVO trec la diesel

Subaru Impreza STI şi Mitsubishi Lancer Evo vor trece odată cu noile generaţii la motorizări diesel şi chiar hibride. Adio turbo-benzină.

STI şi EVO trec la diesel STI şi EVO trec la diesel

Potrivit celor de la Autocar, cele două modele emblematice, Subaru Impreza STI şi Mitsubishi Lancer Evo, se apropie de un final de carieră glorios. Asta pentru că se va renunţa la reţeta clasică de până acum. Mitsubishi urmează să adopte soluţia unui motor diesel cuplat la un sistem hibrid, care vor aduce împreună emisiile de CO2 sub 200 g/km.

Zvonul este destul de neverosimil, mai ales dacă ne gândim, că în această situaţie, Mitsubishi ar avea probleme cu vânzările pe pieţe precum SUA şi Japonia unde dieselul nu este deloc apreciat, mai ales în ultima. Să nu mai amintim şi de ruptura completă cu sporturile cu motor. Cu toate acestea, graţie transmisiei integrale, noul Mitsubishi Lancer Evo va putea să atingă 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.

Cât despre Impreza STI, Subaru are de gând să treacă pe o versiune diesel, una derivată din actualul 2.0 boxer. Surse au precizat de asemenea pentru Autocar, că Subaru are de gând să-şi micşoreze şi el cilindreea, urmând să ofere un motor de 1,5 litri supraalimentat. Dacă toate aceste zvonuri se vor transpune în realitate, rămâne de văzut, însă aspectul ecologic pare să devină tot mai puternic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.