Ştim cum e să-ţi zgârâi plasticul. Îl repari cu un singur lucru: răbdare

Autor: Alexandru Banu 29 ian. 2018 Știri auto
Ştim cum e să-ţi zgârâi plasticul. Îl repari cu un singur lucru: răbdare

Ţi-ai luat maşină second hand? E firesc să nu fie ca nouă. Accepţi că are o zgârietură sau mai multe. Şi-au băgat atâţia picioarele-n ea, zeci de mii de kilometri, poate chiar sute de mii. Nimeni nu stă să-şi mai calculeze fiecare mişcare după câteva sute de km şi încep să apară zgârieturile. Prima oară încerci să le iei cu o cârpă din piele de căprioară, sa le dai cu un silicon şi vezi că e iremediabilă treaba. Şi de acolo înainte, nu-ţi mai pasă. Iar tu, cel care a luat maşina mai departe, accepţi situaţia.

Dacă îţi iei maşină nouă, durerea e şi mai mare la prima zgârietură. Aproape că o vezi tot timpul, o urmăreşti, ai impresia că dispare uneori, dar numai când se întunecă. Soluţiile nu prea sunt la-ndemâna ta. Nu există un spray sau o metodă directă prin care poţi face zgârieturile să dispară. Poţi să înlocuieşti elementul, dar ce te faci dacă trebuie să dai jos un ansamblu cu totul. Nu o să te duci la service cu aşa ceva din două motive: cei de acolo se vor uita la tine ca la felul 14 şi-ţi vor recomanda să-ţi trăieşti viaţa sau – al doilea motiv – te va costa mult prea mult ca să mai conteze o zgârietură de cheie.

Suprafeţele lucioase sunt cele mai enervante pentru că se vede cel mai urât pe ele. Ca să arate bine, producătorii, mai ales cei premium, au început să poarte pe toate maşinile acest material glossy black sau piano black – aşa cum îi mai spun. Cu cât mai multe elemente pentru deliciul tău vizual, cu atât mai multe şanse ca în câteva sute de kilometri maşina ta să arate la 180.000 km.

Larry Kosilla, un tip care are canal pe Youtube, are răbdare cu noi 18 minute şi ne arată pas cu pas cum se scot totuşi zgârieturile de pe plasticul tău din maşină. Îţi trebuie răbdare să-l şi urmăreşti, apoi răbdare să treci prin toţi paşii şi, bineînţeles, ceva îndemânare. Dacă nu eşti sigur că poţi de unul singur, trebuie să ai un prieten mai priceput care te ajută. Un Ionel, Costel de la scara 2 sau nea Marcel care i-a reparat crăpăturile din rigips, vecinei.  

TUTORIAL VIDEO AICI

Autor Alexandru Banu

 

 

umedă

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide