Ştim şi regula de aur prin care verifici conform legii dacă preţul e promotional sau nu

Autor: Alexandru Banu 30 oct. 2017 Știri auto
Ştim şi regula de aur prin care verifici conform legii dacă preţul e promotional sau nu

Vine Black Friday şi pentru mulţi e mai important decât 1 Decembrie. Da, aici palpabilul e mai important şi incomparabil mai viu decât simbolistica. Dacă ai noroc să şi fie ziua ta vineri 17 noiembrie, cu atât eşti pornit să laşi şi mai mulţi bani de la tine pentru o zi specială cu dublă-însemnătate. Se vor promova toţi marii retail-eri pe net cu oferte şi gigaoferte, inclusiv maşini. Şi mereu vom avea suspiciunea românească de a nu fi înşelaţi cu un preţ mărit anterior zilei de Black Friday şi readus la normal pentru marele eveniment. A doua mare problemă va fi cu serviciile de curierat care nu vor avea capacitate de livrare în timp pentru milioanele de comenzi făcute online. Anul trecut, vânzările de Black Friday au depăşit 120 mil. de euro, cu 20% mai mult decât în 2015 şi cu 60% mai mult decât în 2014. Pentru primii, AMRO (Asociaţia Română a Magazinelor Online) a publicat un ghid AICI unde poate verifica oricine condiţii şi regulament de încadrare în evenimentul Black Friday, pentru vânzători. Cea mai importantă lege pe care trebuie să o ştiţi este că preţul promoţional trebuie sa fie cel mai mic preţ din ultimele 30 de zile, conform legii 650 (în special articolul 34).

Noi ne-am gândit aici în redacţie la ceva pentru sufletul nostru de pasionaţi de maşini şi am făcut o listă cu obiecte (cele mai multe gadget-uri) pe care ni le-am lua de Black Friday. Nu sunt nişte lucruri la care nu te-ai gândit până azi, dar ştii cum e când te pui în faţa calculatorului şi nu ştii ce film să descarci. Aşa va fi şi de Black Friday când nu vei şti ce să-ţi iei pentru maşină. Aşa că e un fel de reminder, nu o listă cu surprize.  

 

1.    Charger de maşină pentru telefon cu localizare GPS (preţ normal 100 de lei, unul ieftin)

2.    PS4 Pro / Xbox One (1.800 de lei preţ normal pentru Sony)

3.    Jocul Need For Speed Payback (apare pe 10 noiembrie, în jur de 200 de lei preţ normal)

4.    Minifrigider (oricât de frig ar fi, berea tot rece se bea)

5.    Espressor portabil (400 de lei unul bun de tot)

6.    Cauciucuri, jante, capace (oglindă-oglinjoară, a cui e cea mai frumoasă maşină din ţară?)

7.    Huse încălzite pentru scaune (poate nu sunt cele mai confortabile, însă mai bine să simţi o boţitură sub fund decât gheaţă)

8.    Cameră de bord (cu asta ar fi trebuie să fi început lista)

9.    Interfaţă diagnoză (preţ normal 100-150 lei)

10.  … maşină (preţuri bune pentru maşinile mai scumpe)

 

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide