Strategie Ferrari: adaugă mai multe opţionale sau pierzi maşina!

Cât eşti dispus să plăteşti pentru a avea un model care se va transforma, cel mai probabil, în unul dintre ultimele Ferrari-uri cu motor aspirat natural din istorie? Oricât ai spune, italienii de la Ferrari vor vrea mai mult.

Strategie Ferrari: adaugă mai multe opţionale sau pierzi maşina! Strategie Ferrari: adaugă mai multe opţionale sau pierzi maşina!

Colecţionarii de Ferrari din lumea întreagă par a fi foarte interesaţi de noul 458 Speciale. Iar motivul e unul singur şi foarte bun: această serie specială va deveni unul dintre ultimele Ferrari-uri cu motor aspirat natural din istorie, ceea ce înseamnă că se va vinde foarte scump peste 10-20 de ani.

Pentru a profita de ocazie, câţiva dealeri Ferrari au recurs la o strategie murdară pentru a stoarce mai mulţi bani de la clienţii lor. Potrivit Motoring Research, clienţii care vor să-şi comande un 458 Speciale trebuie să plătească un avans de aproximativ 25.000 de euro. Totul e normal până aici, având în vedere că un 458 Speciale fără opţionale costă peste 260.000 de euro.

Iar acum intră în scenă colecţionarii nerăbdători, care sunt dispuşi să plătească mai mult pentru o maşină, deşi acea maşină a fost deja rezervată de cineva cu un avans. De fapt, dealerii i-au sfătuit pe unii dintre clienţi să adauge opţionale ca să crească valoarea dacă vor să rămână cu maşina.

„Un client a comandat maşina cu multe luni în urmă, dar a fost sfătuit ulterior că trebuie să adauge mai multe opţiuni pentru a garanta livrarea, din cauză că alte persoane sunt dispuse să plătească mai mult pentru a lua maşina de nouă”, a declarat Tim Marlow, directorul firmei Magnitude Finance, pentru Motoring Research.

Tu ce zici: e corectă strategia dealerilor Ferrari, având în vedere că s-au semnat deja contractele de avans cu unii clienţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.