Strategie Ferrari: adaugă mai multe opţionale sau pierzi maşina!

Autor: Iulian Dnistran 25 nov. 2014 Știri auto

Colecţionarii de Ferrari din lumea întreagă par a fi foarte interesaţi de noul 458 Speciale. Iar motivul e unul singur şi foarte bun: această serie specială va deveni unul dintre ultimele Ferrari-uri cu motor aspirat natural din istorie, ceea ce înseamnă că se va vinde foarte scump peste 10-20 de ani.

Pentru a profita de ocazie, câţiva dealeri Ferrari au recurs la o strategie murdară pentru a stoarce mai mulţi bani de la clienţii lor. Potrivit Motoring Research, clienţii care vor să-şi comande un 458 Speciale trebuie să plătească un avans de aproximativ 25.000 de euro. Totul e normal până aici, având în vedere că un 458 Speciale fără opţionale costă peste 260.000 de euro.

Iar acum intră în scenă colecţionarii nerăbdători, care sunt dispuşi să plătească mai mult pentru o maşină, deşi acea maşină a fost deja rezervată de cineva cu un avans. De fapt, dealerii i-au sfătuit pe unii dintre clienţi să adauge opţionale ca să crească valoarea dacă vor să rămână cu maşina.

„Un client a comandat maşina cu multe luni în urmă, dar a fost sfătuit ulterior că trebuie să adauge mai multe opţiuni pentru a garanta livrarea, din cauză că alte persoane sunt dispuse să plătească mai mult pentru a lua maşina de nouă”, a declarat Tim Marlow, directorul firmei Magnitude Finance, pentru Motoring Research.

Tu ce zici: e corectă strategia dealerilor Ferrari, având în vedere că s-au semnat deja contractele de avans cu unii clienţi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide