Studii pesimiste: câţi oameni omoară anual poluarea auto

E cazul să nu ne mai ascundem după deget şi să recunoaştem că poluarea auto afectează din ce în ce mai grav viaţa oamenilor, mai ales în oraşele supraaglomerate. O dovedesc noile studii, care vin cu date de-a dreptul terifiante.

Studii pesimiste: câţi oameni omoară anual poluarea auto Studii pesimiste: câţi oameni omoară anual poluarea auto

Un recent studiu al prestigioasei universităţi ameicane MIT (Massachusetts Institute of Technology) trage un semnal de alarmă ţinând de efectele drastice ale poluării auto asupra vieţii oamenilor.

Conform specialiştilor americani, care au analizat amănunţit mai multe date statistice, începând din 2005 încoace putem vorbi de o medie de 200.000 de decese pe an, cauzate de poluarea atmosferică.

Din acest număr, circa 53.000 de decese pe an sunt atribuite în mod direct poluării produse de automobile, gazele nocive rezultate în urma arderii combustibililor scurtând, practic, viaţa în medie cu 10 ani, conform estimărilor americanilor.

Ei bine, dacă situaţia în SUA nu e deloc roz, ce putem spune despre recentul studiu dat publicităţii chiar de oficialităţile sud-americane din oraşul brazilian Sao Paolo?

Cu ocazia Zilei Internaţionale Fără Maşini, oficialii sud-americani au arătat că în oraşul cu peste 20 de milioane de locuitori se înregistrează anual o medie de 4.600 de decese legate în mod direct de poluarea auto! Ceea ce înseamnă un procent dublu faţă de rezultatele înregistrate în SUA.

Iar trendul este crescător, deoarece piaţa auto braziliană creşte vertiginos - spre bucuria producătorilor auto, dar spre disperarea organizaţiilor de sănătate. Pentru moment, se estimează că durata de viaţă în Sao Paolo scade cu cel puţin 1,5 ani din cauza poluării auto, în timp ce tratamentele medicale care să contracareze efectele poluării auto se ridică la peste un miliard de dolari anual.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii încearcă să realizeze astfel de studii, privind efectele directe ale poluării auto, şi în China, India sau Rusia, pieţe auto foarte dezvoltate, specialiştii aşteptându-se la nişte rezultate dezastruoase.

Oare aceste date sunt suficiente pentru ca populaţia lumii să-şi schimbe mentalitatea şi să se orienteze mai rapid spre maşinile cu sisteme de proopulsie alternative?

Voi ce spuneţi:

CÂT DE GRAV CREDEŢI CĂ NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA POLUAREA AUTO?

ŞI CE SE POATE FACE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.