Studiile arată că SUV-urile provoacă de trei ori mai multe accidente mortale decât maşinile mai mici

Autor: Marius Vișan 03 iul. 2018 Știri auto
Studiile arată că SUV-urile provoacă de trei ori mai multe accidente mortale decât maşinile mai mici

Majoritatea şoferilor iubesc maşinile de mari dimensiuni – crossover-urile, pickup-urile şi SUV-urile, însă consecinţele conducerii acestora sunt devastatoare, şi nu vorbim despre impactul lor asupra mediului.

Potrivit unui studiu coordonat de USA Today, SUV-urile au şanse mai mari de a ucide pietonii în comparaţie cu autoturismele mai mici ca dimensiune. Oficialii guvernamentali americani au ştiut despre acest lucru, dar „au făcut puţine lucruri pentru a reduce rata moartalităţii, sau pentru a informa publicul în privinţa acestui pericol”. 

Numărul de decese din rândul pietonilor din Statele Unite a crescut cu 46% faţă de anul 2009, iar raportul arată că SUV-urile sunt în mare parte responsabile pentru această creştere. Rezultatele arată că aproape 6.000 de pietoni au fost ucişi în America în 2016.

SUV-urile nu sunt în totalitate de vină pentru aceste decese. Mai mulţi pietonii au fost ucişi ca urmare a consumului de alcool de către şoferi, sau a folosirii smartphone-urilor la volan. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide