Studiile arată că SUV-urile provoacă de trei ori mai multe accidente mortale decât maşinile mai mici

Potrivit unui studiu coordonat ...

Studiile arată că SUV-urile provoacă de trei ori mai multe accidente mortale decât maşinile mai mici Studiile arată că SUV-urile provoacă de trei ori mai multe accidente mortale decât maşinile mai mici

Majoritatea şoferilor iubesc maşinile de mari dimensiuni - crossover-urile, pickup-urile şi SUV-urile, însă consecinţele conducerii acestora sunt devastatoare, şi nu vorbim despre impactul lor asupra mediului.

Potrivit unui studiu coordonat de USA Today, SUV-urile au şanse mai mari de a ucide pietonii în comparaţie cu autoturismele mai mici ca dimensiune. Oficialii guvernamentali americani au ştiut despre acest lucru, dar „au făcut puţine lucruri pentru a reduce rata moartalităţii, sau pentru a informa publicul în privinţa acestui pericol". 

Numărul de decese din rândul pietonilor din Statele Unite a crescut cu 46% faţă de anul 2009, iar raportul arată că SUV-urile sunt în mare parte responsabile pentru această creştere. Rezultatele arată că aproape 6.000 de pietoni au fost ucişi în America în 2016.

SUV-urile nu sunt în totalitate de vină pentru aceste decese. Mai mulţi pietonii au fost ucişi ca urmare a consumului de alcool de către şoferi, sau a folosirii smartphone-urilor la volan. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.