Studiu: când vor dispărea maşinile cu motoare pe benzină şi motorină

Fanii maşinilor cu motoare convenţionale cu ardere internă, care utilizează combustibili petrolieri, pot sta liniştiţi, în timp ce ecologiştii probabil se vor simţi nedreptăţiţi: maşinile normale mai au mult până să devină dinozauri pe cale de dispariţie...

Studiu: când vor dispărea maşinile cu motoare pe benzină şi motorină Studiu: când vor dispărea maşinile cu motoare pe benzină şi motorină

Shell, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, a realizat recent un studiu privind viitorul maşinilor cu motoare cu ardere internă, care utilizează carburanţi bazaţi pe petrol. Un studiu care are la bază o idee simplă: cât ne mai ţin rezervele de petrol?

Deşi compania Shell face parte dintr-un consorţiu de companii petroliere implicate într-o ”vânătoare” fără precedent de resurse, cum ar fi zăcămintele de gaze, specialiştii Shell încearcă să se uite în vitor peste multe decenii de-acum încolo pentru a vedea care este viitorul energetic în domeniul transporturilor.

Conform analiştilor din domeniul petrolier, preţul barilului de petrol va creşte cu peste 100% în jurul anului 2020, iar aproape de anul 2050 va ajunge la cote de neimaginat în acest moment. Deci se impune găsirea unor energii alternative mai accesibile.Cei de la Shell consideră că omenirea se îndreaptă spre două scenarii posibile. Unul ar fi punerea la punct a tehnologiilor care să utilizeze din ce în ce mai eficient energiile regenerabile (soare, vânt, apă, etc). Celălalt se bazează pe dezvoltarea noii infrastructuri de utilizare a hidrogenului pe post de combustibil.

În ambele cazuri, efectul final este acelaşi: propulsarea maşinilor cu motoare electrice. Iar, în opinia celor de la Shell, acestea urmează să scoată definitiv din tablou maşinile cu motoare termice în jurul anului 2070.

În concluzie, cei de la Shell ne spun că industria auto se poate baza pe combustibilii convenţionali încă vreo 50 de ani de acum încolo. Ceea ce înseamnă că pentru încă o jumătate de secol omenirea va continua să polueze utilizând maşini alimentate cu combustibili pe bază de petrol sau gaze...

Voi ce credeţi:

CÂND VOR DISPĂREA MAŞINILE CU MOTOARE TERMICE?


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.