Studiu: copiii preiau comportamentul la volan al părinţilor

Părinţii încearcă să îşi înveţe copiii să facă doar ceea ce este bine, nu-i aşa? Se pare că, la volan, părinţii uită de această regulă, iar copiii au tendinţa să le preia comportamentul, consecinţele nefaste apărând ulterior.

Când suntem la volan, pe lângă acţiunea propriu-zisă de a conduce, mai facem diverse lucruri, unele normale, altele chiar contrare legii: vorbit la telefon, înjurat partenerii de trafic, etc. Cei care aveţi copii vă cenzuraţi când îi transportaţi în maşină?

Un studiu al asociaţiei franceze Assureurs Prevention arată că majoritatea covârşitoare a părinţilor care au copii în maşină nu îşi controlează atitudinea când sunt la volan, iar copiii, foarte uşor influenţabili, preiau foarte repede comportamentul şi limbajul neadecvat al părinţilor.

Francezii au apelat, aşadar, la o campanie de conştientizare a publicului, având în vizor atât viteza excesivă şi neatenţia la volan (care cauzează 40% din accidentele fatale), cât şi folosirea telefonului sau alcoolul la volan:

Copiii preiau comportamentul parintilor la volan (1) de pe tare.ro

Copiii preiau comportamentul parintilor la volan (2) de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.