Studiu DuPont 2011: ce culori de maşini mai preferă europenii

Dacă ţineţi mult la trenduri şi nu ştiţi ce culoare să alegeţi pentru noua maşină, poate noul studiu al companiei DuPont, relativ la cele mai utilizate culori de maşini de către europeni în 2011, vă va ajuta. Sau poate nu...

Studiu DuPont 2011: ce culori de maşini mai preferă europenii Studiu DuPont 2011: ce culori de maşini mai preferă europenii

Culoarea maşinii se numără printre principalii factori care afectează decizia cumpărătorilor de maşini noi sau second hand, dar mai ales a... cumpărătoarelor - ştiut fiind că femeile sunt cele mai influenţate de culoarea vopselei maşinilor.

Cei de la DuPont au făcut şi în acest an un studiu privind preferinţele clienţilor europeni pentru culorile maşinilor, pe primul loc fiind tot negrul, la fel ca în 2010:

 1. negru (25%)
 2. alb (20%)
 3. gri (18%)
 4. argintiu (15%)
 5. albastru (7%)
 6. roşu (5%)
 7. bej (5%)
 8. maro (5%)
 9. verde (1%)
 10. altele (4%)

Practic, specialiştii au remarcat "decăderea" culorii argintii în Europa de când a început criza economică, deşi, pe plan mondial, argintiul este culoarea cea mai preferată. S-a remarcat şi o evoluţie a albului, europenii preferând maşinile albe cu 5% mai mult decât în 2010.

În plus, în ultimele luni se pare că "albul perlat" a devenit foarte la modă, mai ales în segmentul maşinilor premium, dominat în continuare de negru. Conform specialiştilor DuPont, albul reprezintă ecologia în ochii europenilor, precum şi minimalismul modern şi noile tehnologii avangardiste.

În ce priveşte preferinţele pentru culori pe plan mondial, topul este dominat de alb şi argintiu, după cum urmează:

 1. alb / alb perlat, argintiu (22%)
 2. -
 3. negru (20%)
 4. gri (13%)
 5. roşu (7%)
 6. albastru (6%)
 7. maro / bej (5%)
 8. verde (2%)
 9. galben / auriu (1%)
 10. altele (2%)

În galeria foto puteţi vedea rezultatele studiului pentru toate zonele importante ale lumii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.