Studiu: germanii cumpără maşini din ce în ce mai puternice

Centrul de cercetare al Universităţii Duisburg-Essen realizează o statistică anuală interesantă referitor la preferinţele europenilor pentru maşini, în funcţie de puterea acestora. Iar rezultatele sunt contrar aşteptărilor.

Studiu: germanii cumpără maşini din ce în ce mai puternice Studiu: germanii cumpără maşini din ce în ce mai puternice

Cu toată campania ţinând de maşinile ecologice şi investiţiile autorităţilor în crearea infrastructurii pentru alimentarea cu energie electrică sau combustibili neconvenţionali, tot puterea maşinii este cea mai importantă.

Germanii de la Centrul de cercetare al Universităţii Duisburg-Essen au realizat un studiu privind puterea medie a maşinilor cumpărate în Germania. Surprinzător, deşi Germania are cel mai ambiţios program de promovare a transportului ecologic, se remarcă un trend crescător al puterii maşinilor.

Mai exact, puterea medie a maşinilor vândute în primele 7 luni din 2012 este de 138 CP, în creştere faţă de anii trecuţi: în 2011 a fost de 135 CP, iar în 2010 de 130 CP. Mult peste media înregistrată în alte ţări europene.

Topul mărcilor este dominat, fără surprize, de Porsche, cu o medie a puterii de 323 CP, după care urmează BMW cu 194 CP, Audi cu 179 CP şi Mercedes-Benz cu 175 CP. În ce priveşte producătorii generalişti cei mai importanţi, Opel ”domină” Volkswagen, cu o medie de 126 CP faţă de 124 CP.

Una dintre explicaţii ţine de evoluţiile tehnologice pe care se bazează constructorii când lansează un nou model sau un motor îmbunătăţit, deoarece clientela a fost obişnuită cu sintagma ”mai mult înseamnă mai bun”. Pe de altă parte, faptul că pe celebrele Autobahn există multe porţiuni fără limitarea vitezei îi face pe mulţi clienţi să prefere maşinile mai puternice.

Pe de altă parte, studiul mai relevă faptul că, în general, constructorii auto au evoluat mult la capitolul consum şi emisii de CO2: chiar dacă nemţii cumpără maşini mai puternice, acestea sunt mai puţin poluante decât în trecut. Însă, pentru o diminuare drastică a poluării, clienţii ar trebui să se orienteze mai mult spre maşinile mai puţin potente, concluzionează acest studiu.

În România, oare cum stă situaţia:

CARE CREDEŢI CĂ E PUTEREA MEDIE A MAŞINILOR VÂNDUTE ÎN ROMÂNIA?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.