Studiu: în 2017, mai puţin de jumătate din maşinile noi vor avea motor pe benzină

Autor: Iulian Dnistran 08 ian. 2015 Știri auto
Studiu: în 2017, mai puţin de jumătate din maşinile noi vor avea motor pe benzină

În următorii zece ani nu va exista o explozie a tehnologiilor gândite pentru a micşora drastic consumul de combustibil al maşinilor noi, însă se va lucra la îmbunătăţiri mici care vor duce la scăderea mediei consumului de carburant în 2025, potrivit unui studiu publicat de instituţia americană Navigant Research.

„Nu va exista nici o tehnologie singulară care va domina îmbunătăţirile în ceea ce priveşte economia de carburant în perioada analizată”, a spus David Alexander, analist şef în cadrul Navigant Research.

În aceeaşi lucrare se vorbeşte despre scăderea ponderii motoarelor clasice pe benzină la mai puţin de 50% din totalul maşinilor noi vândute în 2017. Totodată, însă, previziunile americanilor spun că aproximativ 58% din automobilele noi apărute pe piaţă în 2025 vor fi dotate cu sisteme start-stop de oprire automată a motorului, ajungând la circa 63 de milioane de automobile în lumea întreagă.

Mai mult, în categoria vehiculelor cu motor pe benzină nu intră şi hibridele benzină-electric, deoarece – cel puţin teoretic – acestea au un consum de carburant mai mic. De altfel, autorii studiului spun că în următorii ani tot mai multe sisteme start-stop vor evolua în hibride uşoare care colectează, stochează şi reutilizează energia cinetică din frânare şi decelerare pentru a îmbunătăţi economia de carburant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide