Studiu: în SUA sunt mai multe femei cu permis de conducere decât bărbaţi

Este pentru prima dată în istoria SUA când numărul femeilor care deţin permis de conducere îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor care conduc. Trecând peste factorul surpriză, se pare că asistăm la un trend care va avea influenţe majore în viitorul apropiat şi mediu al industriei auto. Iată de ce.

Studiu: în SUA sunt mai multe femei cu permis de conducere decât bărbaţi Studiu: în SUA sunt mai multe femei cu permis de conducere decât bărbaţi

După ce alegerile prezidenţiale din SUA s-au terminat, iată că opinia publică îşi poate îndrepta atenţia şi spre alte subiecte. Iar unul dintre cele mai curioase ţinând de auto este un recent studiu al Universităţii de Cercetări în Transporturi din Michigan.

Conform specialiştilor, statisticile de la oficiul de permise auto arată că numărul femeilor care deţin permis de conducere l-a depăşit pe cel al bărbaţilor, situaţie în premieră pentru SUA.

Dacă până în 1995, în SUA existau 89,2 milioane de şoferi faţă de 87,4 milioane de şoferiţe, iată că în 2010 s-a ajuns la un număr de 104,3 milioane   de şoferi versus 105,7 milioane de şoferiţe. Iar specialiştii afirmă că acest trend se va observa în anii următori şi în alte ţări importante, nu doar în SUA.

Ca un exemplu elocvent, în această perioadă de 15 ani, numărul bărbaţilor cu vârsta între 25 şi 29 de ani care au devenit şoferi a scăzut cu 10,6%, în timp ce în cazul femeilor de aceeaşi vârstă s-a înregistrat o scădere de numai 4,7%. Una dintre principalele explicaţii ţine de legătura strânsă cu evoluţia internetului, ceea ce a dus la o concluzie interesantă: ”contactul virtual, prin intermediul mijloacelor electronice, reduce dorinţa contactului real”.

Specialiştii consideră că această modificare va avea implicaţii foarte serioase asupra pieţei auto, publicul feminin fiind mai atras de maşinile mai mici şi mai puţin poluante. De asemenea, femeile acordă o atenţie mai mare designului şi particularizării maşinilor, precum şi factorului siguranţă, având o atitudine mai deschisă spre sistemele moderne de securitate.

Dacă acum 10 ani analiştii prevedeau o creştere a numărului de femei-şofer şi emiteau ipoteze legate de influenţa acestora asupra evoluţiei industriei auto, acum avem prima dovadă concretă în acest sens, prin rezultatele acestui studiu.

Aşadar, dacă acest trend va continua şi ELE vor fi mai multe decât EI la volan şi în celelalte zone ale globului, este clar că firmele de maşini se vor adapta noilor cerinţe.

CE IMPLICAŢII CREDEŢI CĂ VA AVEA NUMĂRUL MAI MARE DE FEMEI-ŞOFER?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.