Studiu: obezitatea şi deplasările cu maşina

Cercetătorii americani au realizat un studiu confrom căruia reducerea utilizării maşinii ar putea duce la scăderea ratei obezităţii.

Studiu: obezitatea şi deplasările cu maşina Studiu: obezitatea şi deplasările cu maşina

Nu este prima dată când cercetătorii încearcă, fără succes, să demonstreze că există o corelaţie între excesul de greutate şi deplasarea cu maşina.

Pentru aceasta, cercetătorii au analizat statisticile naţionale dintre anii 1985-2007. O serie de comparaţii le-a permis să demonstreze că există o corelaţie de 99% între utilizarea vehiculelor, în ceea ce priveşte distanţa totală parcursă, şi rata anuală de obezitate.

Cercetatorii au mers chiar mai departe pentru a găsi soluţii practice şi, astfel, au stabilit că, dacă fiecare conducător auto american ar merge pe jos cel puţin o milă în fiecare zi, în loc să meargă cu maşina, ar fi posibil ca, în termen de şase ani, rata obezităţii să scadă cu 2,16%, echivalentul a 5 milioane de persoane supraponderale.

Numeroase iniţiative, puse în practică în Statele Unite, i-a determinat pe oameni să îşi lase mai des maşinile acasă, pentru a lua bicicleta la muncă, pentru a face unele cumpărături sau pentru a ieşi pur şi simplu la plimbare în aer liber.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.