Studiu: poluarea maşinilor diesel depăşeşte excesiv limita legală

Autor: Iulian Dnistran 21 oct. 2014 Știri auto

Norma de poluare Euro 6 a intrat în vigoare în luna septembrie şi, cel puţin teoretic, ar trebui să ducă la o atmosferă mai curată pentru noi toţi prin forţarea producătorilor auto de a pune în vânzare modele care respectă noile limite de poluare (mai drastice decât până acum). Dar un nou studiu realizat în Marea Britanie şi citat de AutoExpress arată că modelele care respectă pe hârtia norma Euro 6 se descurcă foarte prost în condiţii reale.

Mai exact, studiul realizat de Consiliul internaţional pentru transporturi curate (International Council on Clean Transportation – ICCT) a pus la încercare 15 maşini noi în condiţii reale de condus – cu accelerări bruşte şi perioade lungi petrecute constant la viteza de 100 km/h.

În condiţii reale, nu toate maşinile noi respectă normele scrise pe hârtie

Dintre cele 15 modele, doar două au respectat noua limită de 60 mg de oxizi de azot (NOx) per kilometru, în vreme ce rezultatul cel mai prost a ajuns la nu mai puţin de 2.000 mg NOx/km.

Inevitabil, toată această poveste este legată de scandalul consumurilor teoretice declarate de producătorii auto. Consumuri care sunt obţinute în condiţii de laborator şi care nu reflectă realitatea de pe stradă. În acest sens, Uniunea Europeană vrea să schimbe modul de măsurare folosit de toţi producătorii auto europeni, în speranţa că rezultatele se vor apropia de condiţiile de exploatare reale.

Autorii studiului nu au publicat numele modelelor testate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide