Subaru Forester - etalon de siguranţă în USA

Subaru Forester i-a convins pe americani în materie de siguranţă, primind titulatura de "2008 Top Safety Pick".

Subaru Forester - etalon de siguranţă în USA Subaru Forester - etalon de siguranţă în USA
Echivalentul american al lui Euro NCAP, IIHS (Institute Insurance for Highway Safety) a decretat Subaru Forester unul dintre cele mai  sigure automobile din clasa sa, încoronându-l Top Safety Pick 2008. Pentru a primi această recunoaştere, un model trebuie să treacă mai multe teste de impact frontal, lateral şi în partea din spate. De asemenea,  un model trebuie să fie dotat cu sistem electronic de control al stabilităţii pentru a accede la recunoaşterea americană.

Modelul nu a fost însă testat şi în Europa, între organismul european şi cel american existând diferenţe în materie de rezultate. Singurul model Subaru şifonat de Euro NCAP a fost Legacy Outback, obţinând un punctaj de 4 stele la testele din 2002. Această valoare a fost una mai mult decât decentă pentru începutul anilor 2000, deci premize în favoarea siguranţei  există pentru Subaru. 

Subaru a mai primit o distincţie similară şi pentru  Impreza la clasa mică, compacta niponă fiind cel mai mic model luat în considerare de IIHS. Americanii acordă calificative pentru impactul frontal realizat la 64 km/h sau cel lateral sau din spate, fiind mai puţin scrupuloşi în a calcula punctaje.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.