Subaru şi Lexus – mărcile cu cea mai mică depreciere în America

Americanii au cîte o organizaţie pentru orice. Există o organizaţie care analizează şi gradul de depreciere al modelelor. Iată care este ultimul clasament pentru piaţa americană al modelelor cu cea mai mică devalorizare în timp.

Subaru şi Lexus – mărcile cu cea mai mică depreciere în America Subaru şi Lexus – mărcile cu cea mai mică depreciere în America

Compania americană ALG efectuează în fiecare an un studiu privind gradul în care modelele comercializate pe piaţa americană se devalorizează în timp. Studiul analizează devalorizarea medie a unui model la trei ani de la cumpărare raportat la preţul de vânzare recomandat de producător. Valoarea reziduală a unui model este un indicator destul de bun în ceea ce priveşte imaginea unui constructor pe piaţă şi gradul de încredere al clienţilor în produsele sale. În final totul se rezumă la profit în buzunarul producătorului, profit generat de vânzări bune. Anul acesta printre criteriile care au stat la baza analizei au stat şi detalii precum concurenţa din segment, arborele genealogic al fiecărui model analizat sau tendinţele pieţii auto.

Subaru a castigat pentru al treilea an trofeul.

Subaru a plecat în acest an cu marele premiu acasă, aşa cum a făcut şi în ultimii doi ani. Subaru a mai plecat acasă şi cu trofeul la două clase: Legacy - Midsize Car şi Outback - Midsize Utility Vehicle. Performanţa lui Subaru este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care constructorul nipon se află într-un proces de evoluţie a imaginii de marcă. Cu toate acestea pe piaţa americană producătorul a reuşit să îşi menţină cota de piaţă chiar să o mărească. Lexus a ocupat primul loc în rândul constructorilor de lux pentru prima dată din 2007. Cheia succesului pentru Lexus pare a fi faptul că a devenit un brand accesibil şi pentru alte categorii de clienţi prin lansarea lui CT 200h, model care a câştigat premiul la categoria Luxury Hybrid/Alternative Powertrain. Audi a plecat acasă cu trei premii: A6 - Luxury Car, S5 - Luxury Sports Car şi Q7 - Luxury Fullsize Utility Vehicle.

Lexus in crestere la capitolul incredere si imagine in America.

Lista câştigătorilor

Sub Compact Car - Honda Fit
Compact Car - Hyundai Elantra
Midsize Car - Subaru Legacy
Fullsize Car - Nissan Maxima
Sporty Car - Mazdaspeed3
Alternative Powertrain - Volkswagen Golf TDI
MPV - Honda Odyssey
Compact Utility - Jeep Wrangler
Midsize Car - Subaru Legacy
Midsize Utility - Subaru Outback
Fullsize Utility - GMC Acadia
Midsize Pickup - Toyota Tacoma
Fullsize Pickup - Toyota Tundra
Near Luxury Car - Mercedes-Benz C-Class
Luxury Car - Audi A6
Luxury Sportscar - Audi S5
Luxury Alt-Fuel - Lexus CT 200h
Luxury Compact Utility - Land Rover Range Rover Evoque
Luxury Midsize Utility - Land Rover Ranger Rover Sport
Luxury Fullsize Utility - Audi Q7

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.