Sumă record la o licitaţie pentru un Ferrari 400 Superamerica

Unele maşini sunt ca vinul: le creşte valoarea pe măsura trecerii timpului. Este şi cazul unui foarte rar model Ferrari 400 Superamerica, vândut recent la o licitaţie pentru o sumă record, de 2,8 milioane de euro.

Sumă record la o licitaţie pentru un Ferrari 400 Superamerica Sumă record la o licitaţie pentru un Ferrari 400 Superamerica

Ferrari 400 SuperamericaDe fapt, cele mai multe maşini de colecţie care se vând şi se cumpără la acest gen de licitaţii sunt privite ca şi investiţiile în imobiliare: vor putea fi vândute şi mai scump o dată cu trecerea timpului.

Despre modelul Ferrari 400 Superamerica Cabriolet Pininfarina SWB putem spune că are o denumire foarte lungă, dar o cadenţă de fabricaţie extrem de mică: doar 6 astfel de exemplare există în lume, în stare originală. Ceea ce, bineînţeles, face această maşină foarte valoroasă pentru colecţionari (sau, de ce nu, speculanţii milionari).

Cumparat cu 2,8 milioane euroRecent, un model a participat la o licitaţie realzată de cunoscuta casă RM Auctions, unde a făcut furori. Nu atât datorită exclusivităţii sale, ci mai degrabă graţie sumei pe care un colecţionar, rămas anonim, a fost dispus să o plătească pentru maşină: 2,8 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită până acum pentru un Ferrari 400 Superamerica.

Este adevărat, suma aceasta este departe de cea plătită pentru cel mai scump Ferrari din lume, un 250 GTO achiziţionat în 2008 pentru exorbitanta sumă de aproape 20 de milioane de euro.

Un nou bibelou FerrariCu toate acestea, modelul de faţă are un viitor asigurat în panoplia maşinilor Ferrari foarte valoroase. A fost fabricat în 1962 şi este motorizat de un V12 Colombo cu o cilindree de 4,0 litri. Alimentat prin intermediul a trei carburatoare Weber, propulsorul dezvoltă 340 CP, iar viteza maximă atinsă de maşină se cifrează la 280 km/h.

Istoricul automobilului mai cuprinde un proces complet de restaurare în 2005, precum şi câştigarea trofeului Concours d'Elegance Pebbel Beach, în 2009. Probabil acest lucru a contribuit decisiv la impresionanta sumă plătită pentru maşină.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.