Sunday Times: Ford ar putea începe o campanie de concedieri în Europa. S-Max, Galaxy şi Mondeo sunt modelele care ar putea dispărea

Analiştii estimează că Ford ar putea renunţa la 12% dintre cei aproximativ 200.000 de salariaţi ai săi.

Sunday Times: Ford ar putea începe o campanie de concedieri în Europa. S-Max, Galaxy şi Mondeo sunt modelele care ar putea dispărea Sunday Times: Ford ar putea începe o campanie de concedieri în Europa. S-Max, Galaxy şi Mondeo sunt modelele care ar putea dispărea

Ford Motor ar putea elimina până la 24.000 de locuri de munca şi ar putea să înceteze să mai producă trei dintre actualele sale modele, în cadrul procesului de restructurare a activităţilor din Europa. Modele vizate ar fi S-Max, Galaxy şi Mondeo, scrie autonews.com, care citează Sunday Times.

Ford a pierdut 73 milioane de dolari în Europa, între aprilie şi iunie, din cauza scăderii vânzărilor la maşinile pe motorină. Pe lângă asta Ford se confruntă cu o incertitudine suplimentară vizavi de Brexit, care ar putea conduce la tarifarea autoturismelor şi a pieselor comercializate între Marea Britanie şi Europa. 

Analiştii estimează că Ford ar putea renunţa la 12% dintre cei aproximativ 200.000 de salariaţi ai săi, ceea ce ar însemna aproximativ 24.000 de locuri de muncă, iar reducerile de efective ar afecta mai ales operaţiunile europene, în special cele din Germania şi Spania.

În interiorul Ford se poartă discuţii cu privire la restructurare, însă procesul ar putea dura câteva luni. La final este posibil ca Ford să decidă să îşi transfere o parte din activităţile europene într-un joint venture cu unul dintre rivalii săi, cum este Volkswagen. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.