Sunetul de brută sperie o armată de zombie (thriller video)

Powersche în loc de Porsche

Sunetul de brută sperie o armată de zombie (thriller video) Sunetul de brută sperie o armată de zombie (thriller video)

Am vorbit ieri despre viteză, despre însemnătatea ei şi nevoia de ea. Ziceam că suntem în 2017 şi că totul se măsoară în m/s, km/h şi mb/s. Pentru cei informaţi, viteza = spaţiu / timp. Cu astea 3 coordonate vitale jonglăm. Ai viteză, iei locul de onoare. În tot.

Şi tot ieri vobeam în continuarea articolului, despre Brabus Rocket 900, un S65 cu 900 de cai. S-a dus în 340 ca o floricică, fără nicio grijă. O să vină momentul în care vitezometrele de 400 km / h o să fie depăşite. Mai ştiţi când aveaţi 220 pe bord şi parcă nu mai conta nimic? Nici măcar că maşina prindea 160 maximum - viteza maximă specificată de constructor în cartea maşinii.

Acum vorbim de cifre anii-noştri, mult mai mari mai ales în cazul unor monştri ca Mercedes sau Porsche. 911 GT2 RS este ceva între vis şi maşină interzisă. Dacă ajungi s-o ai, eşti unul dintre cei mai fericiţi oameni de pe Pământ.

Această maşină este cel mai puternic 911 construit vreodată de Porsche. Vorbim de versiune-fabrică, nu de tuning-uri. Motorul este în 6 cilindri aliniament boxer, de 3.8 litri capacitate, are două turbine şi scoate … 700 de cai putere. Cuplul de 750Nm ajunge la roţile spate printr-o cutie PDK (dubluambreiaj) cu 7 viteze. Constructorul zice că maşina asta ia suta în 2.8 secunde. Nouă ne-a luat vreo 7 secunde ca să scriem ultima frază şi încă două ca să verificăm dacă am scris-o fără greşeli. Ăsta e un lucru care ne iese foarte rar dar pentru că vrem să vă spunem atât de multe într-un timp atât de scurt :).

În 8.3 secunde, Porsche-le 911 GT2 RS se duce în 200 km / h, iar în alte 11 secunde atinge 300 km / h. 22.1 secunde spune Porsche că-ţi ia ca să atingi 300 cu diavolul germanian. Preţul corect pentru cifrele astea e pe măsură  - 250.000 de euro. Gândeşte-te că sunt bani cu care îţi cumperi un parc de distracţii, nu o simplă maşină.

Cei de la Sport Auto au vrut să vadă dacă producătorul s-a ţinut de cuvânt şi dacă maşina este într-adevăr atât de rapidă. Au fost la nemţi acasă pe autobahn şi au prins 356 km / h, cu 16 km / h peste viteza maximă comunicată de Porsche. Pe GPS însă, diferenţa de viteză maximă nu a fost atât de mare. Sport Auto a prins 342 km / h cu GT2 RS.

Autor Alexandru Banu

PORSCHE 911 GT2 RS 0-350 KMH (VIDEO)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.