Suntem 9 milioane de eroi

Vrem autostrăzi, vrem şosele, vrem să circulăm în ţară ca afară. Dar dacă vrem toate acestea, suntem dispuşi să ne facem şi noi partea?

Suntem 9 milioane de eroi Suntem 9 milioane de eroi

Plătim taxe, plătim accize, plătim uneori cu sănătatea sau cu viaţa pentru simplul fapt că încercăm să ne deplasăm dintr-un colţ în altul al ţării, sau chiar în propriile noastre oraşe. Plătim şi se pare că nu se mai termină, pentru că, cel puţin pentru unii, buzunarul nostru nu are fund.

Dar dacă tot plătim atât, nu merităm şi noi ceva? Vrem o ţară ca afară, dar suntem noi dispuşi să facem minimul de efort pentru a o avea? Şi dacă tot vorbim de minimul de efort, dacă renunţăm la vot, oare realizăm ceva? 

Pentru prima dată în România, internetul a devenit locul unde îndemnul de a merge la vot s-a auzit mai tare ca niciodată, sub cele mai variate forme. Pe internet românii au văzut primele imagini cu cei din diaspora, umiliţi în faţa secţiilor de votare, şi tot aici le-au transmis mesajele lor de solidaritate. Aici i-au văzut strigându-şi dreptul de a vota în faţa uşilor închise ale secţiilor de votare, păzite de forţele de ordine chemate pentru a preîntâmpina eventualele conflicte. Tot prin intermediul internetului i-au văzut şi în zilele următoare protestând în ploaie, în faţa ambasadelor. Pe internet, au fost publicate sute dacă nu mii de mesaje ale românilor din diaspora nemulţumiţi că au parcurs sute de kilometri şi au aşteptat ore în şir, dar nu au reuşit să voteze. 

Acum e timpul să ne luăm ţara înapoi. Hai la vot, şi ţine minte: tu decizi dacă vrei o ţară ca afară.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.