Suntem salvaţi: Bosch crede că maşinile autonome nu se vor conduce singure tot timpul. VIDEO

În ultimele luni s-a auzit din ce în ce mai mult ideea că maşinile autonome ale viitorului apropiat vor elimina plăcerea de a conduce, fiindcă şoferul nu va mai avea nimic de făcut la volan. Ei bine, Bosch vine să ne spună că ar trebui să ne liniştim.

Suntem salvaţi: Bosch crede că maşinile autonome nu se vor conduce singure tot timpul. VIDEO Suntem salvaţi: Bosch crede că maşinile autonome nu se vor conduce singure tot timpul. VIDEO

Americanii de la Google i-au speriat pe toţi şoferii pasionaţi atunci când au prezentat conceptul lor de maşină autonomă care nu avea volan. Ideea era că dacă maşina se conduce singură, de ce ar mai avea nevoie de aşa ceva? Iar replicile au fost pe măsură, multă lume spunând atunci că în următorii ani vom uita să conducem.

Dar iată că Bosch vine acum să ne spună o poveste puţin diferită, în sensul că da, automobilele autonome vor fi în stare să se conducă singure, dar vom avea posibilitatea, ca şoferi, să preluăm controlul oricând avem chef.

În videoclipul de mai jos, cei de la Bosch ne prezintă ideile lor despre maşinile care se conduc singure şi, sinceri să fim, sună bine de tot: odată ce intri pe autostradă (unde e plictisitor, să fim realişti), vehiculul preia controlul (dar numai dacă vrei tu) şi te duce până în punctul în care ştie că poate să se conducă singură. Apoi îţi cere intri din nou în postura de şofer ca să ajungi la destinaţie pe drumuri mai mici. Dacă nu faci asta (pentru că dormi, de exemplu), maşina o să caute cel mai apropiat punct sigur în care să oprească şi va parca.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.