Super-radarul: urmăreşte toate maşinile deodată!

O companie americană pregăteşte un aparat de radar care monitorizează 32 de maşini simultan, poate citi plăcuţele de înmatriculare şi este conectat la GPS. Vitezomanii nu mai au scăpare.

Radarele fixe şi-au făcut întotdeauna treaba ireproşabil, dar o companie americană vrea să ridice prinderea vitezomanilor la nivel de artă. Radarul prezentat de americani va depăşi neajunsul aparatelor obişnuite, care nu urmăresc decât o singură maşină, acesta putând monitoriza simultan nu două, nu patru, ci nu mai puţin de 32 de maşini, de pe patru benzi.

Mai mult, noul aparat de radar este capabil să citească plăcuţele de înmatriculare, ceea ce-i va permite să identifice maşinile care circulă pe contrasens sau pe banda rezervată autobuzului. Iar cei care se gândesc la faptul că noaptea ar putea scăpa de sancţiuni, vor primi o veste neplăcută: aparatul dispune şi de raze infraroşii.

GPS-ul încorporat stabileşte coordonatele fiecărei contravenţii şi trimite informaţiile stocate pe cardul SD direct către poliţie, prin intermediul unei conexiuni wireless. Filmuleţul de mai jos arată noul radar la lucru, pe o şosea din Rusia. Maşinile marcate cu verde sunt, evident, în regula, dar şoferii celor marcate cu roşu se pot aştepta la o "supriză" în cutia poştală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.