Supercar BMW?

Actualmente, M5 şi M6 sunt cele mai puternice BMW-uri de pe piaţă. Însă nu intră în categoria supercarurilor...

Supercar BMW? Supercar BMW?
Aerul rarefiat al maşinilor sportive de top este respirat de câteva mărci celebre, dar momentan BMW nu face figuraţie. A existat odată un M1, McLaren F1 a intrat în istorie cu motorul V12 BMW, iar Z8 a devenit o piesă pentru colecţionari. Însă presiunea unui Mercedes SLR sau a noului Audi R8 este foarte mare, iar bavarezii se simt obligaţi.

Potrivit AutoZeitung, cel târziu în 2010 BMW se pregăteşte pentru lansarea unui supercar, numele vehiculat fiind M10. Faţă de BMW M6, care este masiv şi are patru locuri, M10 urmează să propună o configuraţie cu numai două locuri, urmată mai târziu de varianta roadster. Faţă de Audi R8, BMW mizează pe soluţia clasică motor faţă - tracţiune spate, iar propulsoarele se pare că vor fi două. Cel mai potent, V10-le aspirat de pe M5 şi M6, ar urma să dezvolte cel puţin 550 CP, în timp ce varianta mai "economică" ar putea beneficia de V8-ul de pe M3.

Pentru ca M10 să fie un supercar cât mai agil, la construcţia caroseriei se vor utiliza din plin aluminiul, magneziul şi fibra de carbon, estimându-se o masă de numai 1.400 kg. Ca aspect, este de aşteptat ca liniile conceptului CS, prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, să le regăsim în mare parte şi pe noul supercar bavarez.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.