Surpriză: cine a doborât recordul de demaraj 0-100 km/h pentru maşini electrice

Autor: Oraan Mărculescu 02 oct. 2013 Știri auto
Surpriză: cine a doborât recordul de demaraj 0-100 km/h pentru maşini electrice

Cam în cât timp credeţi că ajunge o maşină electrică de la zero la 100 km/h? Dacă vorbim de maşini electrice normale, cum ar fi Renault Zoe, valoarea nu e impresionantă, modelul francezilor afişând timpul de 13,5 secunde.

Altfel stau lucrurile când vorbim de maşini electrice performante: cea mai puternică versiune Tesla Model S s laudă cu 4,6 secunde, iar prototipul de supercar electric Rimac Concept One atingea suta în 2,8 secunde.

Iată, însă, că, de această dată, nu vorbim de un constructor auto, ci de… o echipă de studenţi de la Universitatea de Tehnologie DELFT, din Olanda. Care se laudă cu obţinerea unui timp de numai 2,15 secunde cu un automobil construit de ei, de la zero.

Proiectul a fost început în 2012 şi este bazat pe o maşină de curse folosită de echipa studenţească de racing DUT Racing Team, monopostul extrem de compact cântărind doar 145 kg şi beneficiind de câte un motor electric pentru fiecare roată, totalul fiind de 135 CP (deci foarte aproape de raportul de 1 CP/kg!).

La volan a fost desemnat membrul cel mai uşor al echipei: domnişoara Marly Kuijpers. Care, înaintea acestui record, a reuşit să obţină un timp de numai 2,50 secunde în timpul unor curse de antrenament.

Aşadar, aşteptăm acum ca mai mulţi constructori auto să fie impulsionaţi de acest record, care sperăm că e încă un exemplu despre potenţialul propulsiei electrice în domeniul auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide