Sute de mii de şoferi din Germania au dat în judecată Volkswagen

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2019 Știri auto
Sute de mii de şoferi din Germania au dat în judecată Volkswagen

O instanţă din Germania a declarat luni drept admisibil un proces colectiv, în care sunt implicaţi sute de mii de şoferi, care cer compensaţii de la compania auto Volkswagen în legătură manipularea emisiilor poluante, informează MEDIAFAX.

„Instanţa consideră drept admisibil cazul”, a afirmat judecătorul Michael Neef de la Înalta Curte Regională din Braunschweig.

După peste patru ani de la izbucnirea în SUA a scandalului privind manipularea emisiilor poluante, compania Volkswagen se confruntă cu federaţia organizaţiilor pentru drepturile consumatorilor din Germania (VZBV), care reprezintă aproximativ 470.000 de proprietari de vehicule fabricate de grupul VW.

Neef a sugerat părţilor implicate să încerce soluţionarea amiabilă a cazului, notând că este dificil de evaluat valoarea pagubelor suferite de proprietarii de vehicule diesel.

Volkswagen a cheltuit până acum aproximativ 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar foşti şi actuali lideri ai firma au fost daţi în judecată.

Citeşte şi:

Ce maşină conduce Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planeta

O ”bijuterie” istorică din anii ’50 s-a prezentat la RAR pentru înmatriculare: „Cum au ieşit noxele?” – GALERIE FOTO

Prescriere amenzi 2019. După cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

Cum ştii când te lasă frânele. Care este secretul pentru curăţarea eficientă a plăcuţelor

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide