SUV-ul Bentley a primit undă verde oficial

Acum două decenii au fost produse 6 modele de teren Bentley, fiind vorba despre o comandă specială a sultanului din Brunei. În viitorul apropiat, însă, mult mai mulţi milionari îşi vor permite aşa ceva, graţie deciziei oficiale a grupului VAG.

SUV-ul Bentley a primit undă verde oficial SUV-ul Bentley a primit undă verde oficial

Zvonurile unui SUV Bentley nu sunt noi, dar, până acum, nu a existat o confirmare din partea grupului VAG privind un astfel de SUV de superlux. Iată, însă, că Wolfgang Durheimer, boss-ul mărcii Bentley (parte a grupului VAG), a declarat oficial în presa germană că va exista un astfel de model de serie.

În 1994, sultanul din Brunei, celebru pentru pasiunea sa auto şi comenzile speciale extravagante, şi-a făcut un cadou inedit: un contingent de 6 modele Bentley Dominator. Maşinile create special de constructorul britanic aveau un interior foarte luxos şi detalii exterioare specifice limuzinelor Bentley, însă baza tehnică a fost asigurată de Range Rover.

Acum, la 20 de ani distanţă, SUV-ul Bentley va miza pe aceeaşi idee a unui interior princiar, dar baza tehnică va fi asigurată de Porsche Cayenne. De altfel, platforma tehnică a acestuia este folosită şi pentru Volkswagen Touareg, dar se va regăsi şi în cazul noii generaţii Audi Q7.

Prin urmare, grupul VW reuşeşte să ducă mai departe stindardul platformelor comune, ajungând la 4 modele care vor utiliza această bază tehnică complexă. Faţă de Porsche Cayenne, SUV-ul Bentley nu va pune accentul pe sportivitate (deşi performanţele nu vor fi o problemă), ci pe gradul de exclusivitate şi superlux al interiorului.

O mişcare corectă din partea germanilor, care astfel reuşesc să îi confere mărcii Bentley un plus faţă de rivalul principal Rolls Royce, în cazul căruia firma-mamă BMW nu şi-a anunţat intenţia de a oferi un SUV de superlux. Prin urmare, SUV-ul Bentley se va dovedi un concurent direct pentru iminentul Aston Martin Lagonda, prefigurat deja de un concept încă din 2009.

SUV-ul Bentley este aşteptat pe piaţă la începutul anului 2014, deocamdată nefiind vehiculată nici o denumire (oare nu i s-ar potrivi Bentley Soultan?...). Totuşi, acest nou model atrage după sine o nouă ipoteză: posibilitatea unui urmaş al lui Lamborghini LM 002, care să folosească platforma SUV-ului Bentley. Dar asta e o altă poveste.

CREDEŢI CĂ UN SUV BENTLEY ESTE O IDEE BUNĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.