SUV-urile au depăşit berlinele la vânzări pentru prima dată în istorie

Autor: Iulian Dnistran 23 iul. 2014 Știri auto

Pentru prima dată în istorie, vânzările de SUV-uri şi crossovere din Statele Unite ale Americii au depăşit vânzările berlinelor convenţionale, dar şi ale pick-up-urilor. Şi ştii şi tu cât de mult le plac americanilor camionetele.

Cifrele vin de la compania IHS Automotive, care a analizat vânzările de maşini noi din primele cinci luni ale anului 2014 şi le-a comparat cu vânzările din aceleaşi perioade ale anilor trecuţi.

În ciuda criticilor fanilor, Porsche a creat primul său SUV compact din istorie: Macan

În urma calculelor făcute de oameni cu ochelari de vedere pe nas şi creioane pe urechi, rezultatul e simplu: SUV-urile şi crossoverele au avut parte de creşteri constante în fiecare an, astfel că în primele cinci luni ale lui 2014 au ajuns să reprezinte 36,5% din piaţa auto nouă din State. În comparaţie, berlinele au avut 35,4% din vânzări, în scădere faţă de anul trecut, iar pick-up-urile au avut 13,1%, tot în scădere.

„Aceste vehicule oferă o combinaţie de trăsături atrăgătoare, asociate atât cu maşinile, cât şi cu vehiculele comerciale uşoare, precum o poziţie înaltă la condus, o gardă la sol mai mare, o suspensie mai moale, mai mult spaţiu în interior, opţiunea tracţiunii integrale şi capacitatea de tractare, printre altele”, a explicat Tom Libby, analist în cadrul IHS Automotive.

Nişte cifre se traduc prin alte cifre: Duster a fost produs în peste un milion de exemplare la nivel global

Era doar o chestiune de timp până când această mutare urma să se întâmple, având în vedere că tot mai mulţi producători optează să introducă SUV-uri sau crossovere în gama lor de modele, din simplul motiv că se vând.

Tu ce ai alege între o berlină şi un SUV?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide