Suzuki Hayabusa mai tare ca Bugatti Veyron

Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la revista moto Bike din Marea Britanie după ce au măsurat performanţele Hayabusei.

Suzuki Hayabusa mai tare ca Bugatti Veyron Suzuki Hayabusa mai tare ca Bugatti Veyron

O asemenea concluzie nici nu era greu de tras, mai ales având în vedere diferenţa enormă de greutate între cele două modele. Dacă Bugatti Veyron cu cei 1001 CP are un raport cai putere greutate de 0,53, Hayabusa se impune clar cu 0,82 în condiţiile în care la roată se pot măsura 182 CP. Aşadar, motocicleta este avantajată la un sprint. Aşa să fie oare?

Ei bine, de la 0 la 100 de km/h, Bugatti Veyron accelerează în 2,46 de secunde iar Suzuki Hayabusa în .. 2,74 secunde. Acest lucru se întâmplă datorită aderenţei mult mai bune de care beneficiază maşina. Dar după viteza aceasta, motocicleta îşi ia revanşa, cu 9,98 secunde pentru o pătrime de milă, cu 2 zecimi mai bine ca Veyon, diferenţa mărindu-se substanţial până la 295 km/h. Până la atingerea acestei viteze motocicleta are nevoie de 18 secunde, în timp ce monstrul de 1001 CP este mai încet cu 1,8 secunde.

Concluzia e simplă: nu ai 1,7 milioane de dolari pentru Veyron? Atunci poţi să-ţi cumperi o Hayabusa de 12.000 de dolari, adică de mai bine de 140 de ori mai ieftină iar performanţele sunt asemănătoare. Însă doar performanţele. Pentru altceva, trebuie să plăteşti extra.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.