Suzuki Hayabusa mai tare ca Bugatti Veyron

Autor: Silviu Draganescu 07 aug. 2008 Știri auto
Suzuki Hayabusa mai tare ca Bugatti Veyron

O asemenea concluzie nici nu era greu de tras, mai ales având în vedere diferenţa enormă de greutate între cele două modele. Dacă Bugatti Veyron cu cei 1001 CP are un raport cai putere greutate de 0,53, Hayabusa se impune clar cu 0,82 în condiţiile în care la roată se pot măsura 182 CP. Aşadar, motocicleta este avantajată la un sprint. Aşa să fie oare?

Ei bine, de la 0 la 100 de km/h, Bugatti Veyron accelerează în 2,46 de secunde iar Suzuki Hayabusa în .. 2,74 secunde. Acest lucru se întâmplă datorită aderenţei mult mai bune de care beneficiază maşina. Dar după viteza aceasta, motocicleta îşi ia revanşa, cu 9,98 secunde pentru o pătrime de milă, cu 2 zecimi mai bine ca Veyon, diferenţa mărindu-se substanţial până la 295 km/h. Până la atingerea acestei viteze motocicleta are nevoie de 18 secunde, în timp ce monstrul de 1001 CP este mai încet cu 1,8 secunde.

Concluzia e simplă: nu ai 1,7 milioane de dolari pentru Veyron? Atunci poţi să-ţi cumperi o Hayabusa de 12.000 de dolari, adică de mai bine de 140 de ori mai ieftină iar performanţele sunt asemănătoare. Însă doar performanţele. Pentru altceva, trebuie să plăteşti extra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide