Syrena Sport se întoarce sub forma unui Nissan 370Z modificat

Numele Syrena, purtat de câteva maşini produse în Polonia între anii 1957 şi 1983, revine pe scena industriei auto mondiale sub forma unui Nissan 370Z cu caroserie redesenată.

Syrena Sport se întoarce sub forma unui Nissan 370Z modificat Syrena Sport se întoarce sub forma unui Nissan 370Z modificat

Syrena a fost un model de automobil produs în Polonia între anii 1957 şi 1983. În perioada în care a fost construit, FSO Syrena a avut parte de câteva variante – de la 100 la 105 -, însă ideea principală a rămas aceeaşi: o berlină cu două uşi şi motor în doi timpi.

Pe lângă berline, modelul Syrena a mai luat forma unei dubiţe şi a unei camionete. La sfârşitul anilor 1950, însă, inginerii FSO au creat prototipul unui coupe, denumit Syrena Sport, care avea un design inspirat din modelele sport ale momentului, precum Mercedes 190 SL şi Ferrari 410 Superamerica. Întreaga maşină cântărea doar 710 kg, iar motorul boxer de sub capota din fibră de sticlă avea o capacitate cilindrică de 700 cmc şi producea în jur de 35 CP la 6.000 rpm.

Din cauza climatului politico-economic al momentului respecit, Syrena Sport nu a intrat niciodată în producţia de serie, fiind construită în doar câteva exemplare.

Acum, însă, numele Syrena Sport a fost reînviat, iar designerul Pavlo Burkatskyy e cel care a desenat caroseria noului coupe ce are la bază un Nissan 370Z.

Sub capotă va fi acelaşi V6 de 3,7 litri ca într-un 370Z de serie, care va fi oferit în două variante de putere – 330 CP sau 450 CP. Datele tehnice provizorii spun că noua Syrena Sport poate face suta în mai puţin de 4,5 secunde şi ajunge până la o viteză maximă de 290 km/h.

Momentan, planul de producţie include un singur exemplar, însă dacă va exista cerere, numărul de maşini produse ar putea creşte. Dacă nu, numele Syrena Sport ar putea să cadă din nou în umbră.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.