Talbot propunerea low cost a Peugeot-Citroen

PSA Peugeot-Citroen vrea să concureze Renault cu aceleaşi arme şi intenţionează ca din 2014 să ofere francezilor o alternativă la Dacia, sub forma resuscitatei mărci Talbot.

Talbot propunerea low cost a Peugeot-Citroen Talbot propunerea low cost a Peugeot-Citroen

Succesul Dacia din Franţa atrage atenţia şi cei mai aprigi concurenţi ai grupul Renault, grupul PSA Peugeot-Citroen intenţionează să îşi extindă activitatea şi în segmentul low cost. Pentru că o asociere cu mărcile deja existente nu ar fi de bun augur, francezii doresc să resusciteze o marcă low cost a anilor '70 şi '80. Este vorba de Talbot, un constructor britanic cu o bogată istorie.

Iniţial, Talbot a luat naştere în 1903, fiind marca sub care erau vândute automobilele Clement-Bayard în Marea Britanie. Ulterior Darracq a preluat operaţiunile Talbot şi la sfârşitul anilor '30 Rootes a cumpărat Talbot. În 1967 Chrysler a intrat pe fir şi a acaparat Rootes cu tot cu Talbot, formând astfel Chrysler Europe. În această perioadă numele Talbot nu a mai fost folosit.

Destinul de telenovelă a mărcii Talbot a mai avut o turnură în 1978, atunci când Peugeot a preluat Chrysler Europe şi a resuscitat Talbot ca marcă. Francezii au început apoi producţia de automobile, acestea plasându-se ca versiuni complementare pentru gama Peugeot. În 1986 acest nume a fost însă dat uitării, dar se pare că mai devreme de 20 de ani francezii îl vor scoate de la naftalina pentru a contracara expansiunea Dacia în Franţa şi pieţele emergente. Această idee este în discuţie din 2008, dar se pare că de abia în 2014 ar putea ieşi pe piaţă, conform caradisiac.com, urmând să preia şi modelele low cost Citroen din China (în imagine se află un Citroen Elysee)..

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.