Tata Aria atacă în Europa Duster şi Lodgy la pachet!

Cu ocazia Salonului Auto Bologna 2011, indienii de la Tata Motors au anunţat demararea oficială a vânzărilor crossoverului cu 7 locuri Tata Aria. Adică un fel de Duster + Lodgy în partitură indiană...

Tata Aria atacă în Europa Duster şi Lodgy la pachet! Tata Aria atacă în Europa Duster şi Lodgy la pachet!

În Europa, lumea zâmbeşte condescendent când aude despre Tata Motors, părintele celei mai ieftine maşini din lume, Tata Nano - a cărei versiune europeană, Tata Nano Europa, ar urma să aterizeze pe Bătrânul Continent începând cu 2012.

Totuşi, indienii vin cu o altă surpriză: Tata Aria, versiunea pentru Europa, a fost prezentată în premieră europeană la salonul auto italian de la Bologna, urmând a intra în vânzare pe piaţa auto din Italia la începutul lui 2012. Vorbim de o maşină în stil crossover-monovolum, care poate transporta până la 7 persoane, deci o maşină care le va face cu ochiul familiştilor.

Versiunea europeană nu se diferenţiază estetic de cea pentru piaţa indiană, iar motorizarea este aceeaşi, un common-rail de 2,2 litri şi 140 CP, compatibil Euro 5. Deocamdată nu ştim date privind consumul sau performanţele, dar modelul va beneficia de cutie de viteze manuală şi, foarte important, tracţiune integrală.

Echipamentul lui Tata Aria va fi la cote foarte bune, mai ales în ce priveşte siguranţa: 10 airbaguri, controlul stabilităţii ESP, senzor de presiune în pneuri, climatizarea automată duală, sistem de navigaţie, bluetooth şi cameră pentru mersul înapoi. Preţul final nu a fost comunicat, dar se estimează că va fi în jur de 20.000 euro, ceea ce înseamnă o sumă foarte tentantă pentru un crossover-monvolum de 4,8 metri.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII ŞI IMAGINI CU TATA ARIA

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.