Tata direcţionează Jaguar şi Land Rover către China

Jaguar şi Land Rover, două dintre mărcile de tradiţie îşi vor pierde alura aristocratico-britanică în favoarea eficienţei urmând să fie produse şi în China.

Tata  direcţionează Jaguar şi Land Rover către China Tata direcţionează Jaguar şi Land Rover către China

Jaguar şi Land Rover sunt mărci care îşi produc automobilele doar în Marea Britanie şi se mândreau cu acest lucru, dar se pare că economia de piaţă forţează compania aflată în proprietatea Tata să se orienteze şi spre alte orizonturi pentru a produce automobile noi. Mai exact CEO-ul Tata Motors, germanul Carl-Peter Forster a anunţat că într-un viitor apropiat compania va produce automobile şi în China, fiind planificată o producţie totală de 40.000 unităţi.

Vestea vine pe fondul anunţului de închidere a două dintre uzinele din Marea Britanie, cea Land Rover din Solihull şi Jaguar în Castle Bromwich. Nu doar raţionamentele de eficienţă a producţiei sunt luate în calcul atunci când se vorbeşte de externalizare, dar şi cele ale canalelor de distribuţie. China a devenit în ultima vreme o piaţă tot mai tentantă pentru JLR, anul trecut vânzările Land Rover crescând cu 55%, iar cele Jaguar cu 38%. În acest caz producţia în acea ţară devine mai logică decât importul din Marea Britanie. Dar centrul de operaţiuni la Jaguar şi Land Rover va rămâne Marea Britanie, asigură surse din cadrul companiei.

Anul trecut Jaguar Land Rover a concediat 2.500 din cei 14.000 de angajaţi şi Forster spune printre rânduri că vor mai fi şi alte disponibilizări pentru a eficientiza producţia." Nu vrem neapărat să disponibilizăm oameni, vrem să creştem compania şi să oferim locuri de muncă. Trebuie însă să facem din Jaguar Land Rover o afacere robustă şi flexibilă şi, deşi ne vom proteja angajaţii, nici un loc de muncă nu este garantat."a declarat Forster pentru Daily Mail.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.