Tata Motors anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari la Jaguar Land Rover

Hemoragia industriei auto se agravează: Proprietarul Jaguar Land Rover anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari

Tata Motors anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari la Jaguar Land Rover Tata Motors anunţă pierderi de 3,8 miliarde dolari la Jaguar Land Rover

Tata Motors a raportat al treilea trimestru consecutiv de pierderi în contextul în care diviza de lux Jaguar Land Rover Automotive a înregistrat o lovitură de 3,9 miliarde dolari – generată în principal de provocările pieţei din China, potrivit Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Pierderile nete pentru T4 s-au situat la 3,9 milairde dolari, transmite compania, în contextul în care cererea pentru maşinile diesel a scăzut, iar riscurile generate de Brexit s-au agravat. Analiştii estimau totuşi un profit de circa 107 milioane dolari.

Vânzările diesel reprezintă puţin sub 90% din vânzările totale ale Jaguar în Europa, într-un moment în care consumatorii aleg din ce în ce mai mult opţiuni prietenoase pentru mediu.

Până în 2020, peste jumătate din vânzările de maşini noi şi o treime din flota totală a planetei – adică 559 milioane vehicule – vor fi electrice, potrivit estimărilor Bloomberg.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.