Tata Motors intenţionează să producă motoare cu aer comprimat

Tata Motors a anunţat de curând că intenţionează să producă în viitorul apropiat modele de serie echipate cu motoare cu aer comprimat.

Tata Motors intenţionează să producă motoare cu aer comprimat Tata Motors intenţionează să producă motoare cu aer comprimat

Producătorul indian, Tata Motors a dat recent o declaraţie în care aunţă că a depăşit primele faze de dezvoltare a unui motor cu aer comprimat. În viitor există posibilitatea ca acest motor să fie montat pe o maşină de serie. Constructorul indian nu a dat prea multe informaţii despre proiectul încă în lucru, dar susţine că viitorul model echipat cu un propulsor cu aer comprimat va avea o autonomie de 130 km şi va atinge o viteză maximă de 80 km/h, perfect pentru traficul urban. Timpul de încărcare a rezervoarelor de aer va fi ce circa două minute. Viitorul model Tata va avea un preţ de aproximativ 6.200 euro, fiind mult mai ieftin decât o maşină electrică.

Modelul cu aer comprimat de la Tata va avea un preţ de aproximativ 6.200 euro.

Chiar dacă sună nebuneşte, proiectul celor de la Tata Motors nu este o premieră. Compania franceză Moteur Developpment International (MDI) a fabricat cu ceva timp în urmă un astfel de motor. Acesta funcţionează asemănător cu un propulsor clasic, dar pistoanele sunt acţionate de presiunea aerului şi nu de explozia din cilindrii. Pe lângă acest motor, MDI a fabricat şi un concept care utiliza un astfel de sistem de propulsie. Modelul francez avea o autonomie de 200 km şi atingea o viteză maximă de 109 km/h. Un "plin" de aer scotea din buyunarul utilizatorului doar doi dolari şi dura aproximativ patru ore.

Credeţi că va avea succes un astfel de automobil?

MDI Air Car avea o autonomie de 200 km şi atingea 109 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.