Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, nu se va mai produce

Ideea celei mai ieftine maşini din lume ...

Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, nu se va mai produce Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, nu se va mai produce

Ideea celei mai ieftine maşini din lume a fost concepută de Ratan Tata într-o zi ploioasă, după ce a văzut o familie cu patru membri cum mergeau cu toţii pe o pe bicicletă.

"Faptul că maşina nu era suficient de sigură nu m-a deranjat", a spus Tata, fostul preşedinte al grupului Tata, într-un interviu din martie 2011. "Ceea ce m-a motivat cu adevărat ... a fost ideea de a schimba modul cum călătoresc familiile indiene - câte patru sau cinci persoane pe un scuter... pe drumuri alunecoase, în întuneric.

Acum, după o perioada de 9 ani, Nano este gata să apună, Tata a anunţat că maşina nu va mai fi produsă. 

Tano Nano trebuia să înceapă o revoluţie în domeniul automobilelor aceesibile, când a fost lansată în 2008 ca cea mai ieftină maşină din lume.

Vehiculul era adresat persoanelor care altfel ar fi trebuit să apeleze la transportul pe două roţi. Cu toate acestea, după aproape un deceniu, realitatea a arătat că acestă maşină nu este profitabilă. Anul trecut fabrica a produs doar 275 de maşini. 

Preţul unui astfel de model, în anul în care s-a lansat, era de doar 2.500 de dolari. 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.