Tatăl monovolumelor europene, Renault Espace, s-a transformat în crossover!

Autor: Iulian Dnistran 03 oct. 2014 Știri auto

A cincea generaţie a monovolumului european Renault Espace a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014, iar eu am fost acolo să-l văd şi să-l ating.

La prima vedere, noul Espace pare foarte masiv, dar această impresie este datorată în mare parte jantelor imense (maşinile expuse la standul Renault aveau jante de 19 inci!). După am trecut cu privirea de roţile neobişnuit de mari pentru acest tip de maşină, am ajuns la concluzia că monovolumul francezilor chiar arată bine.

Autobuz personal, versiunea 5.0

E un fel de Renault Captur (în faţă) combinat cu un Renault Scenix XMOD umflat cu pompa. Dar nu e chiar atât de simplu, fiindcă interiorul are elemente nemaivăzute până acum la un model de serie Renault – cum ar fi canalul median care se continuă pe consola centrală şi cadranele de bord cu un ecran digital care joacă rolul turometrului (printre altele).

Poziţia la volan destul de ridicată şi garda la sol măricică te fac să te simţi ca într-un SUV-uleţ

Totodată, pe consola centrală tronează un ecran tactil destul de mare ca dimensiuni, pe care rulează cea mai nouă generaţie a sistemului multimedia de la Renault. Mai mult, joystick-ul fragil şi prea sensibil folosit la modelele cu R-Link a dispărut, iar în locul lui a apărut un selector rotund mai mare şi mult mai simplu de folosit.

Materialele sunt surprinzător de bune, iar spaţiul e foarte bun pentru toţi cei cinci pasageri care, apropo, au fiecare câte un scaun individual. În spate, trei adulţi pot sta fără probleme, însă am observat că spaţiul pentru cap nu e excelent dacă maşina este dotată cu un acoperiş din sticlă.

Aici încap cu uşurinţă trei adulţi, dar atenţie la cap pentru cei înalţi dacă se alege un acoperiş din sticlă

Portbagajul pare imens, iar câteva butoane amplasate pe laterale îţi permit să rabatezi individual sau la grămadă cele trei scaune din spate. Reaşezarea scaunelor în poziţie normală se face manual, dintr-o singură mişcare pentru fiecare.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide