Taxa auto - de 3 X taxa auto

În sedinţă de joi de la Guvern s-a anunţat, aşa cum se preconiza, modificarea cunatumului taxei auto pentru automobilele rulate, care va fi majorat substanţial pentru automobilele cu vechime mare.

Taxa auto - de 3 X taxa auto Taxa auto - de 3 X taxa auto

Dacă în precedenta formulă de calcul, automobilele rulate cu o vechime mai mare erau avantajate, fiind supuse unei taxe mai mici, şedinţa desfăşurată astăzi a adus o schimbare radicală de optică. Astfel taxa va fi mărită până la trei ori, direct proporţional cu vechimea maşinii.

Guvernul ia pe o parte, dar dă (mai puţin) pe altă parte. Prima de casare va fi mărită cu 800 de lei, ajungând acum la 3.800 RON, şi va fi aplicată la 60.000 de autimobile ce vor fi scoase din uz anul viitor. Astfel numărul autoturismelor incluse în programul Rabla va fi dublu decât în acest an.

Ambele decizii sunt menite să crească vânzările de automobile noi, în detrimentul vehiculelor de ocazie. Scăderea pieţei auto a început să se manifeste după 1 iulie 2008 când taxa auto a fost modificată şi primele semne ale crizei auto îşi făceau prezenţa la nivel global.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.