Taxa auto pentru maşini noi suspendată între 3 şi 6 luni

Pentru a salva vânzările de automobile noi şi a limita importurile de second hand, Guvernul va suspenda taxa auto aferentă automobilelor noi pe o perioadă între 3 şi 6 luni.

Taxa auto pentru maşini noi suspendată între 3 şi 6 luni Taxa auto pentru maşini noi suspendată între 3 şi 6 luni

"Eu am spus că importurile de vehicule second-hand vor omorî piaţa internă şi astăzi lucrurile se văd şi au o amploare deosebită. Există o mare îngrijorare la Dacia şi mă bucură că preşedintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu preşedintele pe acest subiect şi foarte rapid voi decide la nivelul Guvernului câteva măsuri care să ducă la limitarea acestor importuri. Cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru maşinile noi. Practic, păstrăm taxa pentru maşinile second-hand", a spus Tăriceanu, citat de MEDIAFAX

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a precizat, în conferinţa de presă susţinută la Guvern, că a avut consultări, săptămâna trecută, cu directorul general al grupului Renault România şi al Automobile Dacia privind perspectivele întreprinderii şi că va avea astfel de discuţii şi cu celelalte companii din domeniu, astfel încât să poată fi introduse măsurile adecvate de protejare a industriei interne de profil. Decizia de suspendare a taxei auto în cazul maşinilor noi va fi aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului sau în următoarea reuniune a Cabinetului.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.