Taxa auto se poate recupera fără a fi nevoie să dai în judecată statul

Autor: Iulian Dnistran 26 aug. 2015 Știri auto
Taxa auto se poate recupera fără a fi nevoie să dai în judecată statul

Taxa auto poate fi recuperată acum de la statul român fără a mai fi nevoie de proces în instanţă, aşa cum a fost cazul până acum, Potrivit unei ordonanţe aprobate azi de Guvern, taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule pot fi recuperate pe cale administrativă.

Mai exact, trebuie făcută o cerere la ANAF, care are un termen de soluţionare de 45 de zile. Dacă decizia este nefavorabilă, persoana care a făcut cererea poate să depună o contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei. Pentru contestaţie, răspunsul vine în cel mult 45 de zile. Dacă răspunsul este nefavorabil şi după contestaţie, atunci se poate da în judecată statul, prin formularea unei plângeri la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă.

Sumele de bani, precum şi dobânzile datorate contribuabililor, se restituie într-un termen de cinci ani, prin plata a 20% din suma totală în fiecare an.

Trebuie menţionat că aceeaşi ordonanţă spune că este obligatorie plata timbrului de mediu la reînmatricularea autovehiculelor pentru care s-a emis o decizie de restituire a taxei taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

VIDEO:

Via Digi24 şi Economica.net

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide