Taxa auto şi emisiile de CO2

Taxa auto va fi redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime al maşinii, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a confirmat, joi, la Bruxelles, că taxa auto va fi calculată în funcţie de emisiile de CO2.

Taxa auto şi emisiile de CO2 Taxa auto şi emisiile de CO2
El a arătat că taxa auto va fi calculată în funcţie de emisia de CO2 pentru autovehicule tip Euro 3, care au inclus în cartea tehnică nivelul emisiilor de dioxid de carbon, şi Euro 4, iar pentru celelalte maşini vor fi luate în calcul toate emisiile de poluanţi, precum oxidul de azot, legate direct de cilindree şi vechimea vehiculului.

Criteriul emisiei de CO2 nu poate fi luat în calcul pentru toate maşinile deoarece proprietarii acestora ar fi obligaţi să achite o taxă suplimentară de circa o mie de euro pentru a evalua emisia de noxe neinclusă în cartea tehnică.

"După introducerea acestor criterii, taxa auto va fi calculată pornindu-se de la cea mai nouă maşină a gamei. De la o maşină nouă în jos, de la an la an, deprecierea trebuie să fie de minim 5%, astfel că pentru o maşină veche de şase ani se va aplica o reducere de cel puţin 30-40%", a spus Vosganian.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.