Taxa auto triplată valabilă de la 15 decembrie

Autor: Oraan Mărculescu 11 dec. 2008 Știri auto
Taxa auto triplată valabilă de la 15 decembrie

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că "Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată în urma unei discuţii în detaliu în cadrul Guvernuluişi abrogă vechea ordonanţă".

Practic, ordonanţa de urgenţă de luni a fost aplicată instantaneu de administraţiile financiare, ceea ce a dus la un val de proteste ale oamenilor, care se vedeau puşi în situaţia de a plăti sume triple, fără o bază logică – acesta fiind unul dintre principalele reproşuri menţionate şi de userii promotor.ro.

Noua ordonanţă de urgenţă presupune ca taxa auto triplată să intre efectiv în vigoare de la 15 decembrie, iar maşinile Euro 4 cu motoare sub 2.000 cmc să fie exceptate de plata acestei taxe auto. Însă chiar şi noua ordonanţă rămâne cu lacune:

  • nu se menţionează dacă maşinile second hand introduse în ţară înainte de 15 decembrie, dar programate la RAR după această dată se vor supune taxei valabile de la 1 iulie sau acesti noi taxe auto triplate
  • nu se menţionează dacă doar maşinile noi Euro 4 vor fi exceptate de taxa auto triplată, în acest moment ordonanţa permiţând, practic, exceptarea de la plata acestei taxe a tuturor maşinilor Euro 4, fie ele noi sau second hand

Conform Mediafax, în şedinţa de guvern de miercuri miniştrii implicaţi au analizat situaţia împreună cu juriştii, fiind posibilă chiar amânarea aplicării taxei auto triplate până la 15 ianuarie, de exemplu. Având în vedere că nici Comisia Europeană nu şi-a dat acordul încă, este clar că sfârşitul de an va fi foarte agitat în ce priveşte soluţionarea problemei TAXA AUTO TRIPLATĂ.

Le sugerăm guvernanţilor să asculte şi ce aveţi voi de spus, aici, pe promotor.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide